Články

Beadweaving, šití z korálků

Teoretické základy šitého šperku

Základní teoretický přehled týkající se šitého šperku - zjistíte zde jaké druhy rokajlu se dají koupit a jak se od sebe liší, na jakou nit je nejvhodnější šít a jiné základní poznatky ohledně šití z korálků


Přehled technik šitého šperku

Velký přehled technik šitého šperku, včetně odkazů na návody a komentářů obsahujících vysvětlivky k návodům a další tipy a poznatky, které se již vztahují ke konkrétní technice.


Freeform - tipy a triky

Freeform neboli "volný styl" je královskou disciplínou šitého šperku. Zdánlivě se při jeho šití nemusíte řídit žádnými pravidly, ovšem tyto tipy a triky vám mohou ulehčit práci a dopomoci k lepším výsledkům.


Freeform - fotoreportáž

Dnes máte možnost mi koukat přes rameno při tvorbě freeformového náhrdelníku, od hromádky korálků až do finiše.


Matubo aneb rokajlová revoluce

V tomto článku se seznámíme se žhavou novinkou v korálkovém světě - extrémně pravidelným mačkaným rokajlem Matubo. Podíváme se jak se z něj šije a jak obstojí ve srovnání s ostatními druhy rokajlu.


Matubo 8/0 aneb "na velikosti záleží"

Druhý díl recenzce na korálky Matubo - tentokrát ve velikosti 8/0 aneb jasný důkaz toho, že na velikosti skutečně záleží.


Všehochuť

Jak se starat o šperky

Jak nosit a skladovat šperky z korálků, aby Vám vydržely dlouho krásné.


Mohu tyto články publikovat na svých stránkách?

Čím dál častěji se setkávám s tím, že některé mé články či návody přebírají jiní autoři a publikují je na svých stránkách. V zásadě proti tomu nic nemám, naopak je mi velkou ctí, pokud se rozhodnete se o moje texty, návody či fotografie podělit se čtenáři svých stránek, upravíte je či jinak doplníte.

Nepřeji si ale, abyste moje texty, návody a fotografie vydávali za své. Obsah mých stránek můžete kopírovat, upravovat a užívat v jiných dílech, jen pokud zřetelně uvedete, že daný obsah byl převzat z webu www.gianelle.beadforum.cz a dodržíte další podmínky vyplývající z licence Creative Commons BY-NC-SA 3.0 CZ.
Děkuji za pochopení.